Udruženje 1,2,3 bavi se promocijom najbolje igre autićima ikad! Organizujemo druženja, prezentacije i turnire, delimo pehare i dizajniramo staze za kućno igranje.

Naše udruženje ima za cilj da igrom 1,2,3 pomogne prevazilaženju generacijskog jaza između dece i roditelja, da deci da alternativu igranja bez elektronskih aparata i da im razvije maštu, a i da revitalizuje i populariše skoro zaboravljenu društvenu igru koja ima blagotvoran uticaj na neformalno obrazovanje i psiho-motoričke sposobnosti učesnika.

autici

Prvobitna ideja za osnivanje udruženja nastala je iz želje da se bavimo nečim potpuno pozitivnim što može da izmami osmehe svih generacija, nasuprot pomalo tmurne situacije na muzičkoj i skejt sceni odakle potičemo. 

diana

Ideja se iskristalisala kada je jedan od osnivača udruženja otišao na Kalemegdan sa namerom da svom klincu pokaže kako se igra 1,2,3. Ubrzo nakon što su nacrtali stazu okupilo se neočekivano puno dece i roditelja koji su se pridružili igranju.

pred-cilj

Oduševljeni reakcijom postavili smo sebi za cilj da vratimo u život ovu zaboravljenu igru i pritom odvojimo klince od ekrana.  Pre svega se nadamo da ćemo pokrenuti roditelje, koji su igrali ovu igru, da je prenesu na nove generacije.

Želimo da implementiramo igru u svakodnevne aktivnosti dece i roditelja i da smanjimo zavisnost od elektronskih aparata. Poboljšanje odnosa dece i roditelja. Razvoj kreativnosti i psihomotoričkih sposobnosti učesnika. Osnivanje igračkih zajednica koje će dalje širiti i popularisati igru i njihovo povezivanje kroz naše udruženje, kao i nagrađivanje najaktivnijih članova zajednice. Cilj nam je da motivišemo građane da u svojim zajednicama naprave trajne staze, te da mesta koja sada nemaju nikakvu primenu postanu izvor dečijih osmeha.